Ajankohtaista:

Kunnan järjestämä kaava-info Tuomelan alueesta.

Tällä hetkellä kotikyläni asukkaissa herättää suurta huolta ja epävarmuutta NCC Roads Oy:n suunnittelema louhos Rajakorven tilalle keskelle rauhaisaa Uotilankylää. 
Kallion räjäytys-, murskaus ja -louhintatöiden lisäksi alueelle vastaanotettaisiin pääkaupunkiseudulta maa-aineksia maisemointitarkoituksiin sekä louhetta murskattavaksi jatkokäyttöä varten.
Lupahakemuksessa ilmoitettu louhinta-aika on 15 vuotta. Monelle se tarkoittaa käytännössä loppuikää. Mielessä painaa myös huoli, mitä sen jälkeen. 
                                                          

 Asfalttiasema? Jätteenkierrätysterminaali?

Yritys on jo Pohjoismaiden suurin asfalttiurakoitsija ja kiviainestoimittaja. Lehdistötiedotteessaan 5.3.2012 NCC ilmoittaa tavoitteekseen tulla  johtavaksi toimijaksi myös rakennus- ja maarakennusjätteen kierrättämisessä Pohjoismaissa.
 ( http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/lehdisto/hellink/tiedote.jsp?direct=true&selected=kaikki&industry=&oid=20120301/13309340759840 ) 
Joten tuskin NCC Roads Oy jättää Rajakorven 20 hehtaarin maa-aluettaan hyödyntämättä jatkossakaan.

Taustaa:

Kun talvella 2012 tieto tieto NCC:n suunnitelmista tipahti lähiasukkaiden postiluukusta kunnan kuulemiskirjeen muodossa, tuli se useimmille täydellisenä yllätyksenä.  Asukkaat järjestivät itse valtuustosaliin avoimen info-tilaisuuden kutsuen paikalle sekä NCC Roads OY:n että Nurmijärven kunnan edustajia. Tupa oli täynnä ja tunnelma kireä. Vastausten sijaan kertyi vain lisää kysymyksiä.  Mutta läsnäolijoiden nimilistasta muodostui sähköpostituslista josta puolestaan melko pian syntyi Uotilan Kyläyhdistys ryhttp://www.uotilankyla.fi/ 
Kyläyhdistyksen nimissä asiasta jätettiin kuntaan asianajajan laatima yhteinen muistutus.

Oman lisänsä Uotilan kylän tulevaisuuskuviin tuo muutaman sadan metrin päässä sijaitseva Metsä-Tuomelan jäteasema joka alkaa tulla käyttöikänsä loppuun. Nurmijärven kunta luonnostelee parhaillaan asemakaavaa alueen jatkokäytöstä. Suunnitelmat enteilevät tänne vielä entisestään jätekonsernien keskittymistä ja raskasta liikennettä, pahimmassa tapauksessa vastikkeetta. 
Tällä kertaa lähialueella asuvat kyläläiset yhdistivät voimiaan kirkonkylän puolella aktivoituneisiin asukkaisiin ja jättivät myös näiden suunnitelmien johdosta yhteisen muistutuksen.

Entä nyt:
Jos tämä aihe kiinnostaa sinua, tutustu Uotilan Kyläyhdistyksen nettisivuihin. Löydät sieltä yhteystiedot päästäksesi jäseneksi ja sähköpostituslistalle. . Kylien ääni tulee kuuluviin vain kyläläisten kautta. 

Destamaticin suunnitelmia Tuomelaan.

Tulevaisuus mietityttää.

Uotilan kyläyhdistysläisiä Airikkalan pihalla nauttimassa Mystica-kuoron esityksestä.