Taiton_kanssa_puimassaMiten minusta tuli minä

Olen siis maatalon tytär, syntyperäinen Nurmijärveläinen ja minulla on yksi sisko.

Alun haparoinnin jälkeen opiskelin Helsingin Diakonissalaitoksella 2 ½ vuotta Kodinhoitajaksi.

Valmistuttuani työskentelin Helsingissä n. 8 vuotta kodinhoitajana. Se oli opettavaista, antoisaa ja hyödyllistä aikaa. Joskus kaipaan paljonkin asiakkaitani, joista suurin osa oli vanhuksia. Lisäksi asiakkaina oli laidasta laitaan eri ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa eläviä ihmisiä ja perheitä. Toisten avuntarve oli akuutti ja lyhytaikainen ja toisten kotona asumisen mahdollistava välttämättömyys. Työ oli tärkeää, ihmisläheistä, monipuolista ja yllätyksiä täynnä.

Suomen liittyminen EU:hun aiheutti minulle uuden tilanteen. Pystyäkseni jatkamaan viljelyä kotitilallani vanhempieni jälkeen, minun oli hakeuduttava maatalousalan kouluun ja suoritettava vaadittu oppimäärä maatalousalan koulutusta.

Järvenpään maatalousoppilaitos osoittautui kuitenkin erittäin kiinnostavaksi opinahjoksi. Tunsin olevani oikealla tiellä ja motivaatio oli korkealla. Perustutkinnon ohella suoritin Luomu-kurssin jonka jälkeen opiskelin vielä agrologiksi. Tässä vaiheessa jättäydyin kokonaan pois työstäni Helsingin kaupungilla ja aloin valmistautua viljelijän vaihdokseen tilallamme.

Maatalouskoulun vuosina tapasin suuren joukon hienoja ihmisiä, monista heistä tuli elinikäisiä ystäviäni, -mukaanlukien ystävistäni parhain: aviomieheni. 

Monien vaiheiden jälkeen olen palannut Nurmijärvelle ja asun jälleen kotitilallani. Pojat syntyivät 2001, 2003, 2005, 2007 ja 2009. Nuoruuden epäröinnit ja toikkaroinnit ovat taaksejäänyttä aikaa ja nautin nykyisestä elämästäni.

min_vaan.bmp

Lapsemme käyvät läheistä Uotilan kyläkoulua jonka pulpettia olen itsekin lapsena kuluttanut ja isäni ennen minua. Päivät ovat täynnä arjen kullan kimallusta: kurahaalareita, maatilan töitä, koululäksyjä, itkua, naurua ja pullantuoksuista elämää.

Perheemme asuu arkeaan Nurmijärvellä mutta toivomme että äidin kotitilan lisäksi lapsille muodostuisi tunneside myös isän kotitilaan.

Mitä muuta? Kamera kulkee lähes aina mukanani. Myös askartelu, nikkarointi, kasvihuone, kirpputorit, äänikirjat, vapaaehtoistyö  ja kirkossa käynti ovat mieluista puuhaa. 

Eetun_kanssa_pellolla

                                        Maanviljelijä saa elää elämän perusasioiden äärellä.