Tausta:                           vaakuna

 

Vuoden 2008 kunnallisvaaleihin lähdin ehdolle kolmannen kerran. Ehdokkaita kannustettiin silloin perustamaan kotisivut ja niin nämä sivut syntyivät.

 

Kunnallisvaalit 2008 

Ajatuksiani ehdokkaana 2008:

Kotikunnassani arvostan yksilöllisiä ja elinvoimaisia kyliä ja niiden kyläkouluja, kauniita maisemia ja niiden kulttuurihistoriaa.  Meillä on loistavat kirjastopalvelut, oma elokuvateatteri, kaunis Taaborinvuori, Sääksin upea hiekkaranta ja paljon muitakin ylpeydenaiheita kuten kunnostettu ja syksyllä 2008 käyttöön otettu Kiljavan sairaala.

Vaalien teemana on K O T I.  

Koteihin kätkeytyy ihmisten koko kirjo vauvasta vaariin erilaisten elämäntilanteiden myllerryksissä. Pienten lasten äitinä perheiden asiat ovat minulle tärkeitä mutta lisäksi, tai oikeastaan erityisesti sydäntäni lähellä ovat vanhukset. Vanhuus ja viisaus on eri muodoissa myös osa perhettäni ja sen tuoma kontrasti naperoiden tiimellykseen on voimavara ja suuri rikkaus.

En pidä siitä että vanhuutta käsitellään ongelmana. Se on luonnollinen osa ihmisen elinkaarta ja ansaitsee osakseen elämänkokemuksen tuoman kunnioituksen. Lapsi tarvitsee vanhempia aikuisenakin ja vanhemmat lapsia. Ihminen tarvitsee ihmistä. 

Kaikki me ikäännymme, alkaen syntymämme hetkestä.  Mikään ratkaisu joka tukee esteetöntä asumista, liikkumista ja vaivatonta asioiden hoitoa ei ole keneltäkään pois, vaan lisää myös nuoren ja hyväkuntoisen kuntalaisen viihtyvyyttä. Puhumattakaan liikuntaesteisen lisääntyvistä mahdollisuuksista itsenäisempään elämään. Ympäristömme rakentaminen toimivaksi on usein myös taloudellisesti edullisempaa kuin modernit kummallisuudet.

Työskennellessäni kotipalvelussa minulle valkeni miten suuri merkitys vaatimattoman tuntuisella avulla voi olla ihmisen elämässä. Jo vähäisempikin kodinhoitajan osuus arjesta saattaa mahdollistaa vanhuksen asumisen kotona, omaishoitajan jaksamisen työssään tai perheen selviämisen yli akuutin kriisin. Kotipalvelun nostaminen takaisin arvoonsa olisi perustavanlaatuinen satsaus ennaltaehkäisevään työhön.

Toivon kunnan tukevan mahdollisuuksia erilaiseen yrittäjyyteen ja erityisesti päätaajamissa kehittävän yritysalueita luoden samalla työpaikkoja. Ihanne olisi että tulevaisuudessa mahdollisimman moni löytäisi tarvitsemansa palvelut ja jopa työpaikan Nurmijärveltä.

Ollaksemme Suomen suurin maalaiskunta, meiltä on "karannut" hämmästyttävän paljon palveluita naapurikuntiin. Toivon tämänkaltaisen kehityksen olevan jo tiensä päässä.

Kilpailutusta pidän hyvänä kun ollaan hankkimassa uusi ruohonleikkuri tai valitaan kunnan kesäistutukset mutta huonona ratkaisuna kaikkeen joka liittyy ihmisten hoitamiseen. Terveyden- ja sairaanhoito tarvitsee tilansa ja tekijänsä aina vain suurempaa käyttäjäryhmää palvellakseen.  Uskon yksityisen sektorin tukevan kunnan omaa palvelutuotantoa ja monipuolistavan tarjontaa mutta että näin mittava osa-alue jätettäisiin yksin jomman kumman harteille on pelottava visio. En siis kannata palveluiden täydellistä ulkoistamista enkä usko sen tuovan säästöjä.

Toivon Nurmijärvestä hyvää kotikuntaa myös kaikille niille sadoille ihmisille jotka tänne vuosittain muuttavat. Että he voisivat kokea täällä yhteisöllisyyttä, turvaa ja mahdollisuuden juurtua pitäjämme kamaralle pysyvästi.

 -Pia-

Nurmijärvellä 2008

Ehdokaskuva